Criza energetică stiri: 1714
Cutremure stiri: 388
Eurovision stiri: 423

După scandalul religios din Ucraina Zelenski s-a întîlnit cu mitropolitul Onufrie

1 mai. 2019,, 15:15   Război în Ucraina
4428 0

Preşedintele ales al Ucrainei, Vladimir Zelenski, se implică în disputa religioasă de la Kiev.

Acesta s-a întîlnit cu mitropolitul Onufrie al Bisericii Ortodoxe Ucrainene, subordonate Patriarhiei Ruse, deşi în ţara vecină există o biserică autocefală, condusă de mitropolitul Epifanie.

De altfel, actualul preşedinte, Petro Poroşenko, a fost unul dintre principalii artizani ai obţinerii autocefaliei din partea Patriarhiei Ecumenice a Constantinopolului.

Potrivit unui comunicat de presă, publicat pe site-ul Mitropoliei Kievului şi a Întregii Ucraine, Onufrie l-a felicitat pe Zelenski cu prilejul alegerii în funcţia de preşedinte, dorindu-i "binecuvîntarea lui Dumnezeu pentru o cale nouă de a sluji Ucraina şi poporul ei".

Ieri, Comisia Electorală Centrală de la Kiev a anunţat oficial că Vladimir Zelenski a cîştigat alegerile prezidenţiale din 21 aprilie. Datele CEC arată că el a obţinut 73,22 la sută din sufragii. Asta înseamnă că a fost votat de peste 13 milioane de ucraineni.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mitropolia Română cere ca, pe lîngă clădirea Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova, să-i fie transmite încă 17 clădiri din toată țara. Ar trebui făcut acest lucru?