COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

După opt luni, pe aeroportul din Wuhan a ajuns primul zbor internațional

Oraşul Wuhan din centrul Chinei, primul loc unde a fost depistat noul coronavirus, în decembrie 2019, a primit primul său zbor internaţional din ianuarie, cînd aeroportul a fost închis din cauza COVID-19, potrivit AFP.

China şi-a redus drastic la sfîrşitul lunii martie legăturile aeriene cu restul lumii pentru a limita sosirea bolnavilor care ar fi putut relansa epidemia pe teritoriul său, scrie digi24.ro.

China a reuşit de atunci în mare parte să ţină sub control răspîndirea COVID-19 prin măsuri de izolare, de carantină, de depistare, prin monitorizarea contactelor şi purtarea măştii. Ea înregistrează acum doar cîteva noi cazuri de infectare pe zi.

Un avion al companiei aeriene sud-coreene low-cost T'way a aterizat miercuri pe aeroportul internaţional Tianhe din Wuhan avînd la bord 60 de pasageri, a transmis televiziunea publică CCTV.

Imagini difuzate de acest post arată pasageri cu mască, precum şi poliţişti, în combinezoane de protecţie integrală şi viziere, pe punctul de a controla paşapoartele, scrie Agerpres.


Aproape 3.900 de persoane au murit oficial din cauza COVID-19 la Wuhan, adică peste 80% din cele 4.634 de decese înregistrate de China pe teritoriul său.

Oraşul a fost plasat în carantină timp de peste două luni începînd cu 23 ianuarie. Primăria a organizat apoi testarea tuturor celor 11 milioane de locuitori.

Pasagerii care ajung la Wuhan din străinătate trebuie să prezinte un test negativ de coronavirus care să fi fost făcut în ultimele 72 de ore, a declarat la CCTV Li Yizhuo, directorul Biroului municipal al aviaţiei civile.

China interzice în continuare accesul pe teritoriul său naţional pentru aproape toţi străinii. Persoanele care vin în ţară trebuie să se supună unor teste medicale şi unei carantine de 14 zile într-un hotel, pe cheltuiala lor.

Aeroportul din Wuhan s-a redeschis la începutul lui aprilie şi nu primea pînă acum decît zboruri interne. Numărul pasagerilor şi al zborurilor a revenit la nivelurile de dinainte de pandemie, a precizat săptămîna trecută operatorul său.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load