Dronă americană de 110 milioane de dolari, doborîtă cu o rachetă

Dronă americană de 110 milioane de dolari, doborîtă cu o rachetă

O dronă americană a fost distrusă la 20 iunie de o rachetă iraniană, ceea ce a fost la un pas de a declanșa un conflict armat între cele două țări.


Potrivit CNN, americanii au pierdut în acest incident o dronă RQ-41, a cărei valoare se ridică la 110 milioane de dolari, iar ce este și mai îngrijorător, pentru Pentagon, este faptul că această dronă a fost doborîtă de o rachetă instalată pe un camion.


Drona denumită Global Hawk are nevoie de trei oameni pentru o pilota. Cu o lățime ca cea a unui Boeing 737, dotată cu un motor Rolls Royce, drona poate zbura cu o viteză de 800 de kilometri pe oră și poate furniza imagini de la o înălțime de 20.000 de metri, pentru a nu fi în raza rachetelor balistice.


Chiar dacă se apropie prea mult, acestea sînt dotate cu un radar și un sistem de avertizare.


Drona americană a fost doborîtă în timp ce se afla la o înălțime de 6.700 de metri, ceea ce semnifică faptul că Teheranul a investit foarte mult în capabilitățile sale militare, scrie CNN.


Deși americanii spun că drona a fost doborîtă deasupra Golfului Oman, în apele internaționale, la o distanță de 34 de kilometri de teritoriul Iranului, versiunea Teheranului este că drona se afla pe teritoriul Iranian, pentru o ″misiune de spionaj″⁣.


Americanii au dat publicității o imagine cu locul în care a fost doborîtă drona, lăsînd să se vadă și traseul de zbor al acesteia, pentru a arăta că nu a ajuns în spațiul aerian Iranian.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load