X 
Arşiţa stiri: 185
Jocurile Olimpice stiri: 139
Transnistria stiri: 1412

Două nave au luat foc după un atac cu rachete în largul coastelor Yemenului

10 iun. 02:00   Externe
3261 0

Două nave au luat foc după ce au fost lovite de proiectile în largul coastelor oraşului Aden din Yemen, au anunţat duminică două agenţii maritime britanice, relatează Reuters.

Firma britanică de securitate Ambrey a declarat că o navă de marfă generală sub pavilion Antigua şi Barbuda a fost lovită de un proiectil la 83 de mile marine sud-est de Aden şi a luat foc. Incendiul a fost ulterior izolat.

Anterior, United Kingdom Maritime Trade Operations (UKMTO) declarase că a primit un raport de la căpitanul unei nave cu privire la un incident la 80 de mile nautice la sud-est de Aden.

"Nava se îndrepta spre sud-vest, de-a lungul Golfului Aden, cu o viteză de 8,2 noduri, cînd staţia din faţă a fost lovită de o rachetă. A izbucnit un incendiu, dar a fost neutralizat", a declarat Ambrey într-o notă de informare. "A fost observată şi o a doua rachetă, dar nu a lovit nava. Persoane aflate la bordul unor ambarcaţiuni mici din apropiere au deschis focul asupra navei în timpul incidentului", a relatat agenţia. Ambrey a precizat că nava a schimbat cursul spre babord şi a mărit viteza, adăugînd că "nu au fost raportaţi răniţi".

Separat, Ambrey şi UKMTO au declarat că au primit un raport despre un alt incident la 70 de mile nautice sud-vest de Aden. "Comandantul raportează că nava a fost lovită de un proiectil necunoscut în secţiunea din spate, ceea ce a dus la un incendiu. Controlul daunelor este în curs de desfăşurare", a declarat UKMTO în nota de informare. Agenţia a adăugat că nu au fost raportate victime şi că nava se îndreaptă spre următorul port de escală.


Miliţia Houthi, care controlează cele mai populate părţi ale Yemenului şi este aliată cu Iranul, a atacat luni de zile navele din largul coastelor sale, afirmînd că acţionează în semn de solidaritate cu palestinienii care luptă împotriva Israelului în Gaza. Luptătorii houthi au lansat atacuri cu drone şi rachete în strîmtoarea Bab al-Mandab şi în Golful Aden, forţînd transportatorii de mărfuri, începînd din noiembrie, să facă ocoluri mai lungi şi mai costisitoare în jurul Africii de Sud.

Statele Unite şi Marea Britanie au efectuat atacuri împotriva ţintelor houthi ca răspuns la aceste atacuri.

8
0
1
2
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав