AJUTOR PENTRU REFUGIAȚI   STATISTICA:   Au intrat 471 287  Au ieșit 387 046   Au rămas 84 241     Mai multe detalii
Cazul Dodon stiri: 42
Cazul Șor stiri: 407
Criza energetică stiri: 725

Două morminte datând din urmă cu 2.500 de ani, descoperite în Egipt

7 dec. 2021,, 00:00   Război în Ucraina
1857

O misiune arheologică spaniolă a descoperit două morminte alăturate datînd din perioada saită, în timpul celei de-a 26-a dinastii a faraonilor (664-525 î.e.n.), în Guvernoratul Minya din nordul Egiptului (Egiptul de Sus), a anunţat duminică ministerul egiptean al Turismului şi Antichităţilor, informează Xinhua.

Misiunea de la Universitatea din Barcelona, Spania, a descoperit rămăşiţele a două persoane necunoscute, cu limbi de aur, într-unul dintre morminte, a declarat Mostafa Waziri, secretar general în cadrul Consiliului Suprem al Antichităţilor, citat într-un comunicat. Potrivit unor explicaţii anterioare ale Ministerului Turismului şi Antichităţilor, limbile de aur aveau rolul de a se asigura că persoanele decedate vor putea "vorbi în viaţa de apoi".

În interiorul mormîntului a fost găsit un sicriu din calcar cu un capac în formă de femeie, a spus oficialul adăugînd că lîngă sicriu au fost descoperite rămăşiţele unei persoane necunoscute.

Studiile preliminare asupra mormîntului au relevat că acesta a fost deschis anterior, în vremuri străvechi, a subliniat Waziri.

Al doilea mormînt a fost găsit închis, iar reprezentanţii misiunii arheologice l-au deschis pentru prima dată în timpul săpăturilor.

Directorul excavaţiilor, Hassan Amer, a declarat că misiunea a găsit în cel de-al doilea mormînt un sicriu de calcar cu un chip uman în stare bună de conservare, alături de două sicrie ce conţineau vase canopice.

''Unul dintre vase conţinea 402 figurine Ushabti din faianţă, un set de amulete mici şi mărgele verzi'', a adăugat el.

În ultimii ani, Egiptul a fost martorul mai multor descoperiri arheologice importante, realizate în diferite regiuni ale ţării, printre acestea numărîndu-se morminte faraonice, statui, sicrie şi mumii.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Scumpirea carburanților vă poate motiva să renunțați la mașină?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав