Incendii stiri: 558
Criza energetică stiri: 1734

Două avioane militare siriene, doborîte de armata turcă deasupra regiunii Idlib

2 mar. 2020,, 11:45   Război în Ucraina
2101 0

Două avioane ale armatei siriene au fost doborîte duminică de armata turcă în regiunea Idlib din nord-vestul Siriei, unde Turcia a lansat o ofensivă militară împotriva trupelor preşedintelui sirian Bashar al-Assad.

La Damasc, agenţia oficială siriană Sana a transmis că două avioane de luptă au fost ''vizate'' de armata turcă, adăugînd că cei doi piloţi au reuşit să se catapulteze şi sînt ''teferi şi nevătămaţi''. Agenţia Sana mai afirmă că armata siriană a doborît o dronă, tot în Idlib, difuzînd şi imagini care arată un aparat prăbuşindu-se în flăcări, scrie noi.md cu referire la jurnal.md.

La rîndul său, Ministerul turc al Apărării a anunţat că ''două avioane Sukhoi SU-24 ale regimului (sirian) care atacau avioanele noastre au fost doborîte''.

Conform ONG-ului Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), cele două avioane SU-24 au fost doborîte de un avion F-16 al armatei turce deasupra zonelor controlate de regimul sirian în regiunea Idlib. Acelaşi ONG mai notează că 74 de soldaţi sirieni au fost ucişi, începînd de vineri, în urma bombardamentelor armatei turce şi că a crescut frecvenţa confruntărilor directe între armatele siriană şi turcă.

Turcia a anunţat anterior că a lansat ''operaţiunea Scutul Primăverii'' împotriva regimului sirian la Idlib, drept represalii pentru un atac aerian sirian în care au fost ucişi 33 de soldaţi turci în această regiune unde Ankara susţine grupări rebele siriene şi pe care armata siriană încearcă să o recucerească.


În pofida escaladării conflictului armat din Siria, ministrul turc al apărării Hulusi Akar a ţinut să sublinieze că ţara sa nu doreşte o confruntare cu Rusia, principalul susţinător al regimului de la Damasc. Aviaţia militară rusă desfăşoară frecvent raiduri în Idlib pentru susţinerea operaţiunilor terestre ale armatei siriene.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий