X 

Donații din partea organizațiilor obștești pentru refugiații ucraineni

23 mar. 2022,, 12:12   Război în Ucraina
2518 0

Primăria Municipiului Chișinău informează că marți, 22 martie a.c., au fost recepționate loturi de donații pentru refugiații din Ucraina, oferite de organizațiile internaționale, transmite Noi.md.

Astfel, un lot de ajutoare sub formă de: haine, produse alimentare, jucării, scutece, hrană pentru animale etc., a ajuns la Centrul de colectare și distribuire a donațiilor Patria LukOil, din partea AO „Helfen statt Hamsteren", din orașul Sindelfingen, Germania. Donația a venit în Republica Moldova prin intermediul Directorului AO „Centrul Strategii și Politici de Sănătate", Inga Pasecinic.

Tot ieri a fost recepţionat un lot de produse alimentare şi un frigider din partea Organizaţiei neguvernamentale „Peace Winds" din Japonia.

Prezent la evenimentul de donare, Primarul general, Ion Ceban, a mulțumit tutor celor care se implică în susținerea refugiaților din Ucraina, inclusiv agenților economici, reprezentanților sectorului HoReCa, ONG-urilor naționale și internaționale, precum și ambasadelor.

Primăria Chişinău primeşte în continuare ajutoare la Centrul municipal de plasament temporar al refugiaţilor, amenajat în cadrul fostului Cinematograf PATRIA Lukoil, unde sînt stocate şi sortate toate produsele donate de oameni.


Zilnic, la Centru sînt distribuite produse alimentare, vestimentație și mărfuri de igienă pentru toţi refugiații din Ucraina, care sînt cazați şi în alte locuri decît centrele de plasament temporar.

Beneficiarii prezintă copia actului de identitate, ce atestă cetățenia refugiatului și data intrării acestuia pe teritoriul Republicii Moldova (după 24 februarie 2022).

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?