Donald Trump s-a lăudat cu o armă care, cel mai probabil, nu există

7 dec. 2020,, 19:30   Război în Ucraina
6937 0

Președintele american în exercițiu Donald Trump le-a spus susținătorilor săi, la un miting din statul Georgia, că Statele Unite au o armă care, nu pare să existe, potrivit experților citați de Business Insider, transmite digi24.ro.

„Avem rachete noi, hipersonice și hidrosonice. Știți ce e hidrosonic? Apă”, a spus el, transmite Știri.md cu referire la Digi24.ro.

„Le avem pe toate. Avem rachete care au o viteză de șapte ori mai mare decât orice altă rachetă din lume”, a continuat Trump.

Există posibilitatea ca președintele american în exercițiu să se fi referit la un sistem ținut secret până acum, dar declarațiile lui anterioare pe acest subiect sugerează că este vorba de fapt de o confuzie.

Timp de mai multe luni, Trump a lăudat rachetele hipersonice, dar uneori le-a numit „hidrosonice”. Apoi a spus pur și simplu că sunt rachete „super duper”, pentru că e o expresie mai ușor de înțeles.


Hans Kristensen, expert în arme nucleare la Federația Oamenilor de Știință Americani, spune că rachetele „hidrosonice” există „doar în mintea lui Trump”.

„Hydrosonic” este numele unei periuțe de dinți electrice.

Rachetele hipersonice, pe de altă parte, sunt reale și sînt o zonă în care Statele Unite, China și Rusia sunt în competiție.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?