COVID-19 în MOLDOVA

Donald Trump îl contrazice din nou pe Anthony Fauci

Donald Trump îl contrazice din nou pe Anthony Fauci

Epidemiologul şef de la Casa Albă, Anthony Fauci, a declarat că SUA înregistrează mai multe cazuri de infectare cu coronavirus decît statele europene deoarece a avut "o reacție mai puțin agresivă" privind economia, în primul val al pandemiei.

Președintele american, Donald Trump, îl contrazice, spunînd că numărul mare de cazuri se datorează testării în masă, potrivit The Guardian.

Anthony Fauci a explicat, sîmbătă, că diferența atât de mare între SUA și statele europene, privind cazurile de COVID-19 se datorează reacțiilor diferite ale guvernelor din Europa.


"Dacă analizăm situația din SUA, chiar dacă s-a introdus carantina, în mod real am închis doar 50% din totalul țării", a declarat imunologul american.

"Greșit", i-a replicat liderul de la Casa Albă, pe Twitter. „Avem atît de multe cazuri deoarece am testat mult mai mult decît orice altă țară, 60.000.000. Dacă am testa mai puțin, ar fi mai puține cazuri. Cum s-au descurcat Italia, Franța sau Spania? Acum, din păcate, Europa se confruntă cu noi creșteri. Mulți dintre guvernatorii noștri au muncit din greu. Unele state s-au descurcat mai bine, altele mai puțin, dar ne vom întoarce mai puternici”.

Săptămîna trecută, președintele Trump s-a plîns că imunologul Anthony Fauci este mult mai popular decît el și că este criticat pe nedrept în ceea ce privește modul în care gestionează criza coronavirusului.

"El este foarte popular. Este doar curios. Lucrăm împreună, dar pe mine de ce nu mă place nimeni? Probabil e vorba doar de personalitatea mea", a declarat Donald Trump, potrivit CNN.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load