X 
Arşiţa stiri: 170
Jocurile Olimpice stiri: 133
Transnistria stiri: 1412

Document bombă la Culisele Statului Paralel, prezentat de Diana Șoșoacă

29 dec. 2022,, 17:13   Externe
4593 0

Dezvăluiri bombă, în exclusivitate la emisiunea Culisele Statului Paralel. Procesul verbal de licitație pentru Termocentrala Mintia a fost prezentat și dezbătut, cu lux de amănunte, de către senatoarea independentă Diana Șoșoacă și de avocatul Mihai Rapcea, cei care au atacat vânzarea în instanță.

Cei 2 au afirmat că grupul energetic arab care a plătit un avans de 10 milioane de euro trebuie să achite restul din suma de 91 de milioane de euro, până la sfârșitul anului. Mai mult, avocatul Mihai Rapcea a subliniat o serie de nereguli grave, care ar ridica semne de întrebare.

„Din 2016 nu este definitivat tabelul creditorilor, deci în mod normal n-ar putea fi făcută vânzarea. Ideea care este. De exemplu, Hidroelectrica a fost și ea in insolvență: ce s-ar fi întâmplat dacă o vindeau pe bucăți. Cum se întâmplă la Mintia. S-a făcut un regulament de vânzare, inițial au fost 11 ofertanți, din care a rămas doar 1, cel cu dedicație, care a oferit prețul de pornire, fiind singur,” a afirmat avocatul.

Imagine


Preşedintele filialei judeţene Cartel Alfa Hunedoara, Cristian Iştoc, a afirmat că la termocentrală s-a început tăierea unor instalații, cu acordul administratorului judiciar.

„În procesul verbal se spune că este interzisă orice astfel de procedură, până nu se semnează contractul de privatizare. Procesul verbal spune că este nevoie și de autorizări de la Transgaz și Transelectrica. Singurii care s-au opus au fost Hidroelectrica, iar Min Energie si Min Finanțelor mi-au spus mie că nu pot reprezenta, ca parlamentar, poporul român in acest dosar,” a afirmat avocata și senatoarea Diana Șoșoacă.

Imagine

„Din februarie vor fi alături de mine și alți parlamentari, iar judecătorul sindic s-a arătat foarte nervos că parlamentarii sunt interesați de acest dosar. (…) Cetățenii români și-au anunțat intenția de participare la această speță și o parte din acțiunile noastre vor fi suportate din banii românilor. Oare este o întâmplare că în spatele acestor firme arabe se află niște fonduri austriece? Cume este posibil ca ministrul Virgil Popescu să dea ordin să fie rase de pe fața pământului termocentralele,” a mai afirmat Șoșoacă.

Și avocatul Mihai Rapcea a sugerat că la termocentrala hunedoreană firma care încă nu este proprietară a început să facă ce vrea.

„Mintia are gaj pus de ANAF, deci orice ban care intra acolo ajunge la ANF și ce credeți că face ANAF? Cere instanței să respingă o cerere de intervenție a unui cetățean care reclamă că este afectat de acest jaf din energie. Deci ANAF, în loc să umble pe urma banilor care se pierd, le pune bețe în roate și încearcă să-i descurajeze”.

9
1
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав