COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Doctorițe din China, obligate să se tundă zero înainte de a fi trimise în Wuhan

Doctorițe din China, obligate să se tundă zero înainte de a fi trimise în Wuhan

Un spital din China a fost acuzat că și-a forțat medicii de sex feminin să se radă pe cap pentru a-și arăta determinarea de a lupta cu coronavirusul nou, înainte de a fi trimise la Wuhan, pentru a trata pacienții.

Filmările care au apărut pe rețelele sociale și pe platforme de știri arată mai multe doctorițe și asistente medicale care sînt tunse zero, în timp ce multe din ele izbucnesc în lacrimi, relatează Daily Mail, care citează presa chineză.

Clipul a stîrnit revoltă în mediul online, mulți dintre utilizatori condamnînd practicile spitalului. Ulterior, instituția a afirmat apăsat că toți angajații s-au oferit voluntar să se tundă zero, ca o modalitate de a preveni infecția.

Controversa a început atunci cînd ziarul local Gansu Daily a publicat o filmare pe contul de pe o rețea socială. 15 angajate de la Spitalul Provincial pentru Femei și Copii din Gansu sînt filmate în timp ce sînt pregătite să meargă la Wuhan. 14 dintre ele au fost tunse zero, transmite NOI.md cu referire la digi24.ro.


Angajatele - doctorițe și asistente - urmau să plece din orașul Lanzhou, capitala provinciei Gansu, spre Wuhan la finalul săptămînii trecute.

Videoclipul arată niște doctorițe care par reținute în timp ce au părul tăiat de frizerițe. Cîteva au fost surprinse plîngînd în timpul și după operațiune.

Unii utilizatori de social media acuză că spitalul a folosit imaginile pentru a atrage atenția asupra „sacrificiilor” făcute pentru combaterea epidemiei. Un alt comentator a spus că este „inacceptabil ca spitalul să-și forțeze angajații să se jertfească pentru a promova spiritul devoțiunii”.

Spitalul a negat acuzația că și-a forțat angajații să-și radă capetele, susținînd că toate femeile au ales să se tundă și că aceasta este o „practică comună” în rîndul medicilor.

Comisia Națională de Sănătate din China a trimis, pînă în prezent, 21.569 de lucrători medicali din întreaga țară la Wuhan, pentru a ajuta la combaterea coronavirusului, potrivit Xinhua.

Armata a trimis, de asemenea, 2.600 de medici militari în epicentrul epidemiei, potrivit aeleiași surse.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load