TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Disney a cîștigat peste 10 miliarde de dolari într-un singur an

Disney, impulsionat de încasările de 919,7 milioane de dolari obţinute de filmul de animaţie ”Frozen II”, a devenit primul studio din istoria cinematografiei care a reuşit să depăşească pragul de 10 miliarde de dolari în box-office-ul său anual.

Recordul este cu atît mai meritoriu cu cît Disney nu a lansat încă ultimul film ”Star Wars”, așteptat cu mare nerăbdare de fani.

Compania Disney a obţinut 3,28 miliarde de dolari din box-office-ul intern şi 6,72 miliarde de dolari din box-office-ul internaţional, stabilind astfel un nou record în box-office-ul mondial obţinut vreodată de un studio hollywoodian într-un an calendaristic.

Precedentul record al studioului Disney era de 7,6 miliarde de dolari şi a fost stabilit în 2016. Cifrele menţionate nu au inclus încasările obţinute de titlurile lansate de studioul Fox (achiziţionat în 2019 de Disney).

Dacă ar fi adăugate acele încasări, atunci box-office-ul global al grupului Disney ar depăşi deja 11,94 miliarde de dolari.


Noul record este cu atît mai meritoriu, cu cît el a fost stabilit în contextul în care un lungmetraj Disney aşteptat cu mare nerăbdare de fani, ”Star Wars: The Rise Of Skywalker”, va avea premiera pe 18 decembrie în străinătate şi pe 20 decembrie în America de Nord.

Alături de ”Frozen II”, celelalte filme care au contribuit la recordul de încasări al grupului Disney în acest an au fost ”Avengers: Endgame” (2,798 miliarde de dolari), ”The Lion King” (1,656 miliarde de dolari), ”Captain Marvel” (1,130 miliarde de dolari), ”Toy Story 4” (1,074 miliarde de dolari) şi ”Aladdin” (1,051 miliarde de dolari).

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load