COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 610 688   INFECTAȚI 259 549(+71)   TRATAȚI 252 104     DECESE 6255(+0)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2829
Puterea stiri: 6304
Coronavirus stiri: 7255

Directorul general al Fundației SUA-Rusia ar putea deveni asistentul șefului Pentagonului

23 iun. 07:26   În lume
911 0

Președintele american Joe Biden a nominalizat-o pe Celeste Wallander, Directorul General al Fundației SUA-Rusia, pentru funcția de asistent al ministrului Apărării pentru securitate internațională. Despre acest lucru s-a anunțat pe site-ul Casei Albe.

Înainte de a conduce Fundația, Wallander a lucrat în administrația fostului președinte american Barack Obama pe direcția rusă în Consiliul de Securitate Națională de la Casa Albă. În plus, ea a publicat mai mult de 80 de materiale privind securitatea europeană și eurasiatică, precum și strategia de apărare a Rusiei. Candidatura lui Wallander va trebui acum aprobată de Senat.

Anterior, SUA au anunțat începerea unui dialog cu Rusia privind stabilitatea strategică. Purtătorul de cuvînt al Casei Albe, Jen Psaki, a declarat că acesta va începe în următoarele săptămîni. Reprezentantul oficial a menționat că discuțiile au fost lansate la Geneva la întîlnirea între președinții Joe Biden și Vladimir Putin. Șefii de stat au dedicat o parte din discuție necesității unor lucrări suplimentare pe această temă la nivel de miniștri de Externe și mai jos.

Discuțiile dintre Vladimir Putin și Joe Biden au avut loc pe 16 iunie la Geneva, la Villa La Grange. Liderii statelor au discutat timp de trei ore și jumătate. În urma întîlnirii, ei au emis o declarație comună.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Noul parlament și-a început activitatea. Ce așteptări aveți de la activitatea sa?
🔽🔽