Directorul general al AIEA a anunțat o vizită în Rusia

8 oct. 2022,, 20:00   Război în Ucraina
2543 0

Directorul general al Agenției Internaționale pentru Energie Atomică (AIEA), Rafael Grossi, a anunțat o vizită în Rusia, după care urmează să se întoarcă în Ucraina, transmite RIA Novosti.

Potrivit lui Grossia, scopul călătoriei va fi acela de a rezolva problema creării unei zone de siguranță și protecție nucleară în jurul centralei atomoelectrice Zaporojie (CAEZ). El a numit reluarea bombardării singurei surse de energie a stației „o acțiune extrem de iresponsabilă” și a subliniat că ea trebuie salvată.

Anterior, Grossi a spus că prima rotație a lucrătorilor AIEA a avut loc la CAEZ. Potrivit acestuia, la stație a sosit un grup întărit de experți ai agenției. „Echipa își va continua cea mai importantă misiune și va sprijini, după o coordonare, zona de protecție nucleară”, a subliniat directorul general al agenției.

În plus, pe 6 octombrie, după o întîlnire cu președintele Ucrainei, Grossi a anunțat progrese în problema creării unei zone de securitate în jurul centralei atomoelectrice din Zaporojie. Potrivit șefului AIEA, acesta l-a asigurat pe liderul ucrainean că agenția va continua să fie „ghidată de dreptul internațional”.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?