X 

Directorul AIEA a sosit în Ucraina pentru negocieri privind securitatea nucleară

29 mar. 2022,, 14:30   Război în Ucraina
2347 0

Directorul Agenției Internaționale pentru Energie Atomică (AIEA), Rafael Grossi, a sosit în Ucraina pentru a purta discuții privind acordarea de asistență tehnică urgentă țării. Despre acest lucru a anunțat RIA Novosti.

Potrivit AIEA, asistența va consta în asigurarea siguranței și protecției instalațiilor nucleare ale țării și prevenirea riscului de accidente periculoase pentru oameni și mediu. De asemenea, s-a anunțat că Grossi intenționează să viziteze una dintre centralele nucleare ucrainene.

Din declarația agenției rezultă că AIEA își va trimite propriii experți în Ucraina și va livra materiale vitale pentru a asigura siguranța și securitatea, inclusiv echipamente de monitorizare și intervenție în cazul unei situații de urgență.

Anterior, Agenția Internațională pentru Energie Atomică (AIEA) a solicitat date de la Autoritatea de reglementare ucraineană după informațiile privind o explozie de muniție la locul centralei nucleare din Zaporojie.

În prezent, centrala nucleară Zaporojie, la fel ca centrala nucleară de la Cernobîl, se află sub protecția forțelor rusești.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?