Directorul AIEA a declarat că vrea să se întîlnească din nou cu Putin

18 oct. 2022,, 09:30   Război în Ucraina
1574 0

Șeful AIEA, Rafael Grossi, vrea să se întîlnească din nou cu președintele rus Vladimir Putin și să facă acest lucru cît mai curînd posibil, a declarat el reporterilor.

"Sper că da. Și sper cît mai curînd posibil", a spus el, răspunzînd la întrebarea dacă intenționează să efectueze o vizită în Rusia și să se întîlnească cu șeful statului.

El consideră că este posibilă ajungerea la un acord privind zonă de pretecție în jurul centralei nucleare Zaporojie pînă la sfîrșitul anului.

"Cred că este posibil. Am avut un dialog foarte bun cu președintele Putin și cu președintele Zelenski. Este important să existe un acord privind principiile de bază pentru protecția centralei nucleare. E posibil. Trebuie să continuăm să lucrăm", a spus directorul agenției.

Grossi a avut o întîlnire cu Putin pe 11 octombrie. Președintele Rusiei i-a propus să discute despre situația la CNE Zaporojie, menționînd că Moscova este deschisă să rezolve toate problemele. La începutul lunii septembrie, o misiune AIEA, condusă de directorul general al agenției, a vizitat stația. Organizația a publicat un raport final în care a solicitat încetarea bombardării stației și a împrejurimilor sale, deoarece acest lucru ar putea duce la deteriorarea echipamentelor importante și eliberarea nelimitată de materiale radioactive. În prezent , la Centrala nucleară Zaporojie lucrează doi reprezentanți ai AIEA.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?