Criza energetică stiri: 1588
Cutremure stiri: 271
Preşedintele stiri: 3389

Din februarie, Thailanda renunţă la carantina obligatorie pentru turişti

20 ian. 22:00   Război în Ucraina
1845 0

Thailanda a anunţat joi că va elimina din februarie carantina obligatorie pentru călătorii veniţi în ţară, după ce a reimpus această măsură la sfîrşitul lunii decembrie, ca urmare a răspîndirii în lume a variantei Omicron a coronavirusului.

Turiştii internaţionali pot solicita viză începînd cu 1 februarie, a anunţat purtătorul de cuvînt guvernamental, Taweesin Visanuyothi, într-o nouă tentativă a autorităţilor de a impulsiona sectorul turistic, grav afectat de impactul pandemiei de COVID-19, transmite digi24.ro.

Eliminarea carantinei a fost extinsă solicitanţilor de viză de toate naţionalităţile, iar turiştii trebuie să facă dovada rezervării la un hotel pentru prima noapte şi să se supună la două teste pentru detectarea COVID-19, unul la intrarea în ţară şi al doilea în a cincea zi a sejurului.

Thailanda a decis în noiembrie să redeschidă frontierele, care au fost închise la începutul pandemiei, pentru turiştii vaccinaţi cu schema completă şi a renunţat la obligativitatea respectării unei săptămîni de carantină, scrie Agerpres. Totuşi, pe 21 decembrie, în plină vacanţă de sfîrşit de an, Thailanda a reintrodus o carantină obligatorie de şapte zile în urma răspîndirii globale a variantei Omicron.

Ţara asiatică, care la sfîrşitul lunii decembrie raporta 3.000 de contagieri pe zi, a înregistrat o recrudescenţă, depăşind în ultimele săptămîni 8.000 de cazuri zilnice.


Turismul reprezintă a cincea parte a Produsului intern brut (PIB) thailandez în condiţii de normalitate, însă anul trecut Thailanda a primit doar 197.372 de turişti străini, faţă de cei peste 39 de milioane care au vizitat ţara în 2019, înainte de pandemie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În care categorie de vulnerabilitate ați fost plasat după înregistrarea pe compensatii.gov.com?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав