Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Din ce surse sînt asigurate cheltuielile pentru alimentația în centrele de plasament

1 apr. 2022,, 15:45   Externe
2594 0

Centrul Unic de Gestionare a Crizei trece, începînd de astăzi, în subordinea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului de Interne. De astăzi, cheltuielile pentru alimentația în centrele de plasament, adăposturile de urgență și centrele de triere sînt asigurate integral din sursele externe. Deciziile au fost luate în cadrul ședinței Comisiei pentru Situații Excepționale.

Dumitru Udrea, secretarul General al Guvernului: "Începînd de astăzi, 31 martie, Centrul Unic de Gestionare a Crizei este reorganizat și va fi transferat către platforma Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI. Atît timp cît fluxul de refugiați din Ucraina continuă, iar cei circa 96 de mii de refugiați, care se află astăzi în Moldova au nevoie de ajutor, existența unui astfel de centru este o decizie firească. Începînd de astăzi, cheltuielile bugetare pentru alimentația în centrele de plasament, adăposturile de urgență și centrele de triere sînt asigurate în totalitate din sursele externe."

Colaborarea cu Agențiile ONU, gestionarea centrelor de plasament și asigurarea transportului pe segmentul de frontieră sînt cîteva dintre priorități, a precizat noul director al Centrului Unic de Gestionare a Crizei, Adrian Efros.

Adrian Efros, șef Direcție Logistică Marele Stat Major al Armatei Naționale: "O prioritate rămîne colaborarea cu agențiile ONU, în special Agenția ONU pentru Refugiați și Programul Alimentar Mondial. O altă misiune importantă este asigurarea serviciilor sociale pentru refugiații aflați pe teritoriul Republicii Moldova și aici mă refer la asistența medicală, acces la educație ținînd cont că peste 47% din refugiați sînt copii și încadrarea în cîmpul muncii."

Autoritățile au recepționat în total 300 de loturi de ajutoare umanitare. Totodată, suma donațiilor individuale se ridică la peste 58 de milioane de lei, iar valoarea bunurilor donate prin Mecanismul de Protecție Civilă al UE este de aproape șapte milioane de euro.


Potrivit autorităților, de la începutul războiului ruso-ucrainean, aproape șapte mii de refugiați au solicitat asistență medicală urgentă, primară și spitalicească. Peste două mii de copii au fost înscriși în școlile și grădinițele din Republica Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?