Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499

Dezgheț în relațiile dintre Turcia și Grecia: Erdogan merge la Atena

4 dec. 2023,, 15:30   Externe
11682 0

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan și-a anunțat intenția de a începe o nouă pagină în relațiile dintre Turcia și Grecia, relatează presa turcă.

Potrivit unui raport al agenției germane de presă DPA, după ce s-a întors din Dubai, unde Erdogan a participat la Conferința mondială privind clima, liderul turc și-a anunțat viitoarea sa vizită în Grecia, programată pentru joi.

O declarație a biroului prezidențial a precizat că vizita are ca scop "aprofundarea cooperării" între cele două țări vecine. În timpul vizitei sînt planificate să fie discutate diverse probleme asupra cărora țările au divergențe.

Întîlnirea dintre Erdogan și premierul grec Kyriakos Mitsotakis este programată să aibă loc în orașul Salonic. Dezghețul în relațiile dintre cele două state membre NATO a început să se contureze încă din septembrie, cu ocazia sesiunii Adunării Generale a ONU, notează presa turcă.

Apropierea diplomatică survine după o lungă perioadă de tensiuni între Turcia și Grecia, cauzate în special de disputele de suveranitate în Marea Egee și de exploatarea gazelor naturale și a altor resurse din estul Mediteranei.

4
2
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?