Criza energetică stiri: 789
Preşedintele stiri: 3235
Puterea stiri: 7327
Obiectiv european stiri: 286

Dezacordurile au împiedicat Europa să impună un embargo asupra petrolului rusesc

16 mai. 13:15   Război în Ucraina
1583

Miniștrii de Externe ai UE nu vor putea debloca problema embargoului petrolier împotriva Rusiei, pe 16 mai, din cauza unor divergențe grave. Acest lucru a fost anunțat de Înaltul Reprezentant al Comunității pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate, Josep Borrell, relatează TASS.

„Bineînțeles, vom discuta despre embargoul asupra petrolului și vom încerca să deblocăm situația, dar nu pot garanta acest lucru, deoarece opoziția este foarte puternică”, a explicat el motivul care împiedică impunerea embargoului. Anterior, Ungaria a pus veto interzicerii importurilor de petrol din Rusia. Budapesta insistă că abandonarea petrolului rusesc ar provoca prea multe prejudicii economiei.

Mai devreme a devenit cunoscut faptul că Germania va refuza să importe petrol din Rusia pînă la sfîrșitul anului 2022, chiar dacă UE nu ajunge la un consens cu privire la introducerea unui embargo petrolier ca parte a următorului pachet de sancțiuni anti-ruse.

Anterior, Uniunea Europeană a propus să amîne pînă în 2024 impunerea unui embargo asupra livrărilor de petrol din Rusia pentru trei țări: Ungaria, Slovacia și Cehia.

2

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав