COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 929 781   INFECTAȚI 361 828(+712)   TRATAȚI 345 226      DECESE 9022(+37)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3012

Demonstrații în masă la Roma: „Fără permis verde!"

8 aug. 12:30   În lume
1771 1

Demonstrații au avut loc sîmbătă în mai multe orașe din Italia împotriva introducerii certificatului verde de vaccinare pentru a participa la evenimente în interior și pentru profesori, transmite agerpres.ro, cu referire la AFP.

Aproximativ 1.000 de persoane s-au adunat în Piazza del Popolo, în centrul Romei, strigînd „Fără permis verde!" și „Libertate!".

La Milano, în nordul țării, au mărșăluit mii de persoane, unele purtînd insigne pe care scria „Nu sînt vaccinat", potrivit agenției de presă ANSA.

O sută de persoane din mișcarea „No Vax” s-au adunat și la Napoli, în sudul țării, opunîndu-se mai ales vaccinării copiilor, strigînd „Nu vă atingeți de copii'' și '„Rușine! Rușine!".

Pașaportul verde, o extensie a certificatului digital Covid al UE, a devenit obligatoriu în Italia începînd de vineri pentru a avea acces în cinematografe, muzee și săli de sport acoperite sau pentru a lua masa în interior în restaurante.


Personalul din învățămîntul școlar și universitar va avea nevoie de acest permis, la fel ca și studenții, iar de la 1 septembrie acesta va fi obligatoriu în zborurile interne și în trenurile de lungă distanță.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Guvernul anunță că există un deficit de personal în structurile de stat. În opinia dvs., cum am putea rezolva această problemă?
 X