Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Demonstrație propalestiniană la Londra

12 noi. 2023,, 14:20   Externe
2051 0

Sute de mii de persoane au participat la o demonstrație propalestiniană la Londra cerînd o încetare a focului în conflictul dintre Hamas și Israel. Poliția a arestat peste 100 de persoane, majoritatea contra-manifestanți de extrema dreaptă.

Centrul Londrei a fost plin sîmbătă la prînz de demonstranți cu drapele palestiniene și pancarte, care scandau lozinci ca “Free, Free Palestine – Palestina liberă”.

Poliția Metropolitană a Londrei (Met), care a desfășurat circa 2.000 de ofițeri cu prilejul demonstrației, cea mai mare din ultimele săptămîni, a arestat 105 persoanea, marea majoritate contra-manifestanți de extrema dreaptă, pe o stradă din apropierea traseului marșului, notează Noi.md cu referire la rfi.ro.

Primarul Laburist al Londrei, Sadiq Khan, a acuzat-o pe ministra de interne, Suella Braverman, că articolul său din ziarul The Times în care acuza Met că ar i-ar trata mai indulgent pe extremiștii pro-palestinieni decît pe cei de extrema dreapta, de incitarea contra-manifestanților care sîmbătă au strigat la polițiști “Nu mai sînteți englezi!”.

4
0
1
1
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?