COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Delfinii roz au revenit în apele costiere din Hong Kong (VIDEO)

Delfinii roz au început să revină în apele costiere din apropierea metropolei Hong Kong, unde se află unele dintre cele mai aglomerate canale de navigaţie din lume, după ce restricţiile pentru combaterea Covid-19 au redus poluarea fonică şi au îmbunătăţit condiţiile de habitat pentru exemplarele din această specie rară, informează Reuters.

Cunoscute şi sub denumirea de delfini albi chinezeşti, aceste mamifere capătă nuanţa roz, nu de la vreun pigment, ci de la vasele de sînge vizibile, care au funcţia de a regla temperatura corpului.

Aceste animale sînt native din estuarul Pearl River, la vest de Hong Kong, şi pot fi de asemenea întîlnite în apele care înconjoară Macao, Taiwan şi Singapore, deşi, în aceste locuri, au fost văzuţi mai rar în ultimii ani, potrivit Agerpres.

Începînd cu luna iulie, cînd Hong Kong-ul se confrunta cu o a treia creştere a numărului de cazuri de coronavirus şi au fost impuse restricţii asupra navelor care intră pe acest teritoriu, delfinii roz, care înoată în grupuri de doar doi sau trei, au putut fi văzuţi bucurîndu-se de apele mai liniştite, de obicei înţesate cu nave de marfă.

Specialişti în domeniul mamiferelor marine de la Universitatea St. Andrews din Marea Britanie au precizat, într-un videoclip pentru South China Morning Post, că după ce multe dintre serviciile de feribot au fost sistate, delfinii care nu au fost văzuţi de patru sau cinci ani s-au reîntors în habitatul din Hong Kong.


Aceste mamifere au putut fi observate într-un procent de 30% mai mare.

Potrivit cercetătorilor, apele mai liniştite le-au permis delfinilor să se adune în grupuri mai mari şi să socializeze mai mult, făcînd posibile realizarea mai multor cercetări referitoare la comportamentul acestor mamifere.

Studii anterioare, realizate de organizaţia din domeniul conservării naturii WWF, au arătat că zgomotul şi traficul au inhibat obiceiurile de comunicare şi hrană ale delfinilor, care erau totodată expuşi riscului de a fi loviţi de ambarcaţiuni.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri

Sondaj Toate

load