COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Declarație: Un diplomat nu ar trebui să cunoască metodele tehnice de hacking, spargeri și interceptări

Declarație: Un diplomat nu ar trebui să cunoască metodele tehnice de hacking, spargeri și interceptări

Un diplomat din secolul XXI ar trebui să fie pregătit pentru faptul că astăzi știrile false și mincinoase abundă pur și simplu spațiul informațional și trebuie să fie foarte erudit și pregătit pentru polemică, să poate răspunde la tot felul de atacuri și să o facă repede, convingător și, cel mai important, bazîndu-se pe fapte.

Despre acest lucru a declarat ministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov, într-un interviu acordat postului de televiziune Russia 24 în cadrul emisiunii ”Interviu cu Maria Bondareva”, transmite Noi.md.

Ministrul rus de Externe a fost întrebat despre ce ar trebui să știe un diplomat din secolul XXI acum, în perioada în care există conceptul de ”fake news”, ”umplutură informațională”, există cazuri de interceptări, spargeri de căsuțe poștale și altele, și dacă studenții de la MGIMO învață despre acest lucru?


„Nu cred că un diplomat ar trebui să cunoască careva metode tehnice și tehnologice de hacking, spargeri, interceptări și alte lucruri. Un diplomat ar trebui să fie pregătit pentru faptul că astăzi știrile false și înșelătoare au inundat pur și simplu spațiul informațional”, a subliniat Serghei Lavrov.

„Guvernul nostru și serviciile de profil au prezentat în repetate rînduri statistici cu privire la de cîte ori resursele instituțiilor noastre guvernamentale, inclusiv serviciul de securitate, de informații, Ministerul Afacerilor Externe, Banca Centrală, Sberbank sînt supuse tentativelor de spargere. Se pare că acum acest lucru va fi cu noi încă multă vreme. Progresul tehnic a atins acest nivel. Probabil că trebuie doar să sperăm că următoarea etapă a revoluției tehnologice va fi mai puțin dureroasă pentru desfășurarea unor relații normale între state și guverne”, a spus ministrul rus de Externe.

Cu toate acestea, în opinia sa, studenții de la MGIMO, fără a se cufunda în acest proces, ar trebui să înțeleagă că ei vor trebui să înfrunte consecințele acestor evenimente și fenomene.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load