COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Declarație: "Ucraina nu va putea exista fără Rusia"

Declarație: "Ucraina nu va putea exista fără Rusia"

Șeful Comisiei Consiliului Federației a FR pentru politica informațională și cooperare cu mass-media Alexei Pușkov pe canalul său telegram a declarat despre imposibilitatea existenței Ucrainei fără Rusia.

După cum scrie ria.ru, astfel el a comentat cuvintele jurnalistului ucrainean Dmitri Gordon despre "Kievul vulnerabil în fața invaziei Rusiei".
"Tema preferată a politicienilor ucraineni și ideologilor este viitoarea "invazie a Rusiei", care nu va fi, dar de care ei au atît de mare nevoie, cel puțin în genul "fantasy" — a glumit Pușkov.

El a explicat că motivul unor astfel de declarații este că fără Rusia "se pierde sensul existenței Ucrainei", deoarece această țară nu are "alt loc în lume, decît în raport cu Rusia". În același timp, Moscova are nevoie de Ucraina ca un stat nedușmănos sau, în cel mai bun caz, prietenos, spune senatorul.


"Dar, în general, Rusia se poate descurca și fără Ucraina. Este nu este critică pentru existența Rusiei. Cu Ucraina, totul este invers: fără Rusia, ea va dispărea. Cu ce vor comercializa elitele meticuloase de la Kiev pe scena mondială, dacă nu cu rolul său fictiv de "scut" al Europei de Rusia? Sub ce loc în lume vor cere credite și tranșe de la FMI, asistență financiară din partea UE? Sub ce pretext vor cere aderarea la NATO?", a observat cu ironie Pușkov.

În concluzie, parlamentarul a subliniat că Rusia și "fanteziile despre intențiile sale" dau sens existenței actualei Ucraina, astfel încît fără Rusia ea nu se va descurca.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load