TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Declarație: Rusia încearcă să împingă SUA spre prelungirea tratatului START-3

Demonstrarea pentru americani a celui mai recent complex hipersonic Avangard este un act de bunăvoință a Rusiei care încearcă să împingă Statele Unite să extindă Tratatul START-3, a declarat Robert Legvold, profesor emerit al Universității Columbia (New York), pentru RIA Novosti.

Acest sistem de rachete, care a provocat o reacție extrem de nervoasă în rîndul americanilor, este planificat să fie pus în alertă de luptă în cadrul forțelor armate ruse pînă la sfîrșitul acestui an. La sfîrșitul lunii noiembrie, Avangard a fost prezentat inspectorilor americani. Ministerul Apărării a menționat că partea rusă a organizat această demonstrare „pentru a contribui la asigurarea viabilității și a eficacității Tratatului START”.

"Această inițiativă a Moscovei, în opinia mea, este menită să sporească interesul SUA pentru extinderea Tratatului START, deoarece fără acest acord, părțile nu vor putea monitoriza reciproc arsenalele nucleare, inclusiv complexele Avangard", a spus Legvold la Geneva, în cadrul ședinței Forumului din Luxemburg .

Dar dacă va funcționa această inițiativă este o mare întrebare, consideră expertul.
"Mă îndoiesc. Nu cred că americanii vor spune:„ O, acesta este într-adevăr un motiv bun pentru a menține acordul. "Mă uit cu pesimism la perspectiva extinderii START-3, în ciuda faptului că principalii adversari ai acestuia (fostul consilier al securității naționale Donald Trump. - Ed.) John Bolton și unii dintre colegii săi, au fost deja demiși din administrație", a menționat profesorul.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load