TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Declarație: Ne aşteaptă luni foarte, foarte grele

Cancelarul german, Angela Merkel, a avertizat că următoarele luni vor fi foarte dure, în contextul creşterii zilnice a numărului de noi cazuri de coronavirus pe teritoriul Germaniei (peste 8.600 în ultimele 24 de ore).

"Ne aşteaptă luni foarte, foarte grele. Lucrurile nu mai pot continua aşa", a atras atenţia Angela Merkel, într-o conferinţă cu şefii grupului parlamentar conservator din landuri, transmite Știri.md cu referire la B1.ro.

Cancelarul german este de părere că trebuie să se renunţe cel puţin pînă în februarie la evenimente de mari dimensiuni, chiar şi în spaţii exterioare. Deși nu a folosit în mod expres formula "un al doilea lockdown", aceasta şi-a exprimat foarte ferm convingerea că virusul nu poate fi controlat "cu metode simple".

Recent, cancelarul Germaniei, a cerut populației să reducă pe cît posibil contactele cu alte persoane, context în care a subliniat că situația este "și mai presantă" decît în urmă cu o săptămînă, transmite Deutsche Welle.

Într-un mesaj video, Angela Merkel i-a rugat pe germani să se întîlnească în număr cît mai restrîns și cît mai rar cu alte persoane. Apelul lansat în urmă cu o săptămînă, spune ea, rămîne valabil "cuvînt cu cuvînt". "Reducerea contactelor sociale" este imperativul momentului, a mai spus cancelarul Germaniei, care a precizat că, de la apelul făcut în urmă cu o săptămînă, situația epidemiologică din Germania s-a agravat considerabil.


În acel mesaj, Angela Merkel îi ruga fervent pe germani să reducă drastic contactele cu persoane din afara familiei, precum și să renunțe la călătoriile non-esențiale. Potrivit unui purtător de cuvînt al guvernului, cancelarul încearcă astfel să arate cît de gravă este cu adevărat actuala situație generată de criza COVID-19.

Peter Altmaier, ministrul german al Economiei, a catalogat și el situația drept una dramatică, dar a avertizat totodată cu privire la o eventuală reducere a turației economice. În acest context, el a explicat, pentru trustul de presă Funke Mediengruppe, că nu consideră "necesar" un nou lockdown general.

De asemenea, ministrul Peter Altmaier a mai atras atenția că Germania nu poate continua să aplice măsuri anti-coronavirus diferite de la o regiune, la alta, avînd datoria să împiedice răspîndirea necontrolată a virusului. "Avem nevoie de acțiuni urgente – atît pentru protecția sănătății, cît și pentru a nu periclita relansarea economiei", a adăugat oficialul.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load

Arhivă de ştiri