X 
Arşiţa stiri: 153
Jocurile Olimpice stiri: 124
Transnistria stiri: 1410

Declarație: "Frau Merkel pleacă - nu are cine conduce Germania"

22 mar. 2021,, 11:30   Externe
3462 0

Angela Merkel pleacă și nu se știe cine și cum va guverna Germania și ce politică va avea FRG.

Această opinie a fost exprimată de către activistul civic israelian, diplomatul, expertul politico-militar, fostul șef al Serviciu special israelian "Nativ", Yakov Kedmi, vorbind în cadrul emisiunii "Mecanismul de acțiune cu Elena Levițkaia-Pahomova", transmite Noi.md.

"În principala țară a Europei - Germania - Frau Merkel pleacă, partidul ei suferă o înfrângere după alta, are loc scandal după scandal. Cine va guverna Germania mîine? Poate cineva să spună care va fi politica Germaniei? Fie va fi o politică de stat, fie va fi o politică la scară mică a diferite grupuri politice, de exemplu, una din Bavaria, cealaltă din Saxonia", a spus Yakov Kedmi.

De asemenea, el a atras atenția asupra faptului că probleme se observă și în alte țări europene mari, în special în Franța, Marea Britanie și altele.

"De exemplu, de la începutul anului, exporturile din Marea Britanie au scăzut cu 40%. Iată că au părăsit Uniunea Europeană. Felicitări. Acum sînteți independenți. Vă poți îneca singuri. Așteptați până cînd americanii vă vor arunca colacul de salvare, dacă îl vor găsi", a declarat diplomatul israelian, expertul militar și politic, fostul șef al Serviciului Special israelian "Nativ".


Comentând declarația președintelui american Joe Biden despre revenirea Statelor Unite la o cooperare strînsă cu partenerii din Uniunea Europeană, el a pus următoarele întrebări: "Unde se va întoarce Europa? Unde se vor întoarce SUA? În ce lume?".

"Lumea care a fost - nu mai există. Da, Statelor Unite are un scop strategic, care constă în a-și menține poziția în lume. Ei cred că au 10 ani pentru a se clarifica cu Rusia și a se ocupa de China. Pentru că fără Rusia, China nu va putea rezista presiunii americane în următorii 10 ani. Dar ei nu au 10 ani. Cu greu au 5 ani, atît în raport cu Rusia, cît și în raport cu China", a spus Yakov Kedmi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?