COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Decizia de ultimă oră pentru Gazprom

Decizia de ultimă oră pentru Gazprom

CE a acceptat, joi, concesiile propuse de gigantul energetic Gazprom pentru a scăpa de acuzațiile de abuz de poziție dominantă în opt țări din Europa de Este. Prin acest acord, compania scapă de o amendă consistentă, potrivit AFP

Una dintre restricţiile impuse Gazprom este aceea de a blocha revînzarea gazele naturale. În paralel, gigantul energetic e obligat să permită fluxuri de gaze naturale către state UE care nu au conducte de interconectare, ţările baltice şi Bulgaria, potrivit Agerpres.

Companiei Gazprom nu i se permite să profite de niciunul dintre avantajele legate de infrastructura de gaze naturale, pe care este posibil să le fi obţinut de la clienţi prevalîndu-se de poziţia ocupată pe piaţa.

Deciziile Comisiei au un caracter juridic obligatoriu pentru Gazprom, iar dacă nu le aplică sau le încalăcă, compania poate fi amendată cu pînă la 10% din cifra de afaceri la nivel mondial.

Gazprom asigură o treime din necesarul de gaze naturale al Europei. Companiile romîneşti nu au contracte de import încheiate direct cu Gazprom, ci cu două firme intermediare.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load