X 

De sîmbătă, masca nu va mai fi obligatorie în Danemarca

14 aug. 2021,, 01:00   Război în Ucraina
2428 0

Gata cu măştile în Danemarca: Ministerul Transporturilor a anunţat vineri că elimină obligaţia de a le purta în mijloacele de transport în comun, singurul loc în care mai erau obligatorii, ca urmare a relaxării normelor de distanţare socială.

Suntem acum într-o situaţie (...) în care o mare parte din populaţie este vaccinată şi ne întoarcem la o viaţă de zi cu zi mai normală. Acest lucru înseamnă că ne putem lua adio de la măşti în autobuze, trenuri şi metrou'', a declarat ministrul transporturilor, Benny Engelbrecht, citat într-un comunicat.

Obligaţia, introdusă la 22 august 2020, va dispărea începînd de sîmbătă, 14 august. Iniţial, era programată să fie ridicată la 1 septembrie.

Miercuri, autorităţile sanitare din regatul scandinav de 5,8 milioane de locuitori, care înregistrează aproximativ 1.000 de noi infecţii pe zi, îşi atenuaseră recomandările de distanţare socială, argumentînd că acoperirea vaccinală este ridicată (peste 60% din populaţie).

''Acum avem un bun control al infecţiei în întreaga societate, deoarece mulţi oameni au acceptat oferta de vaccinare. Prin urmare, putem adapta recomandările de prevenţie astfel încît oamenii să îşi poată menţine o viaţă de zi cu zi normală, respectînd în acelaşi timp principiul prevenţiei'', a explicat directorul adjunct al Agenţiei Naţionale de Sănătate, Helene Bilsted Probst, într-un comunicat.

Cu toate acestea, purtarea măştii rămîne în vigoare în avioanele şi aeroporturile din ţară, unde se aplică normele internaţionale de transport aerian.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?