COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

De cîți copaci e nevoie pentru a reduce poluarea cu dioxid de carbon

De cîți copaci e nevoie pentru a reduce poluarea cu dioxid de carbon

Poluarea cu dioxid de carbon este o realitate cruntă, care distruge încet și sigur planeta.

O analiză asupra pădurilor din lume a arătat că există suficient spațiu pentru a planta 1,2 catralioane de copaci care ar fi capabili să absoarbă mai mult carbon decît cel emis de oameni.

Cercetătorul Thomas Crowther din Zurich a spus că copacii sînt „cea mai puternică armă în lupta împotriva încălzirii globale”. El a prezentat analiza la o conferință, unde a sugerat că plantarea masivă de copaci ar putea a avea un impact mult mai mare asupra mediului înconjurător decît construirea de turbine eoliene sau adoptarea de diete vegetariene. Plantarea masivă de copaci ar putea anula efectele unui deceniu de poluare cu dioxid de carbon.

„Există 400 de gigatone acum, în 3 catralioane de copaci, iar dacă ar fi să mărești asta la alt catralion de copaci, atunci am ajunge la ordinul sutelor de gigatone captate din atmosferă – cel puțin 10 ani de emisii antropogenice complet șterse”, a zis Crowther, conform Independent.


Cercetătorul a subliniat că, spre deosebire de tehnologiile avansate care luptă împotriva schimbării climatice, plantarea copacilor este o soluție mult mai bună, pentru că este la îndemîna oricui. „Este un lucru minunat pentru că toată lumea poate să se implice”, a spus el. „Copacii îi fac la propriu mai fericiți pe oameni în mediile urbane, îmbunătățesc calitatea aerului, calitatea apei, calitatea mîncării, serviciile ecosistemului, este un lucru atît de ușor, de tangibil”.

Deși soluția propusă de Crowther are tot sensul din lume, mobilizarea oamenilor de a planta copaci este mai dificilă. Tocmai de aceea, oamenii de știință caută și alte metode de a reduce emisiile de dioxid de carbon. O echipă de la University of Illinois din Chicago a creat o frunză artificială care imită procesul de fotosinteză.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load