De cîți ani au fost nevoie pentru a desena cea mai complicată carte de colorat?

De cîți ani au fost nevoie pentru a desena cea mai complicată carte de colorat?

Cartea de colorat ”Golden Ratio/ Secţiunea de aur”, de Rafael Araujo, îşi propune să redea frumuseţea matematică a formelor naturale, iar conceperea manuală a planşelor a durat peste 40 de ani, notează platforma Bright Feed.


Arhitectul Rafael Araujo, din Venezuela a combinat arta şi ştiinţa păntru a obţine ilustraţiile desenate manual pentru ”Golden Ratio”.


Realizarea volumului a durat peste patru decenii, artistul folosind exclusiv instrumentele de bază, de la creion şi compas, la riglă şi raportor. Araujo spune că a adunat cele mai bune desene într-un volum care îşi propune să regacă legătura oamenilor cu magia naturii. Secţiunea de aur, desemnată în mod tradiţional cu litera grecească Phi şi egală cu 1.618, se regăseşte în diferite modele de creştere din natură, de la spirale pînă la secvenţe şi proporţii.


Pentru publicarea volumului, autorul a deschis o campanie de strîngere de fonduri pe platforma Kickstarter. A spus că are nevoie de 27.000 de dolari australieni. În cîteva luni, peste 8.000 de persoane au donat o sume care au totalizat 483.479 de dolari Australieni (aproape 300.000 de euro).


Prima ediţie a volumului a fost publicată în iulie 2016. Tipărite la Verona, în Italia, pe hîrtie specială de desen, cele 25 de planşe concepute de Araujo, au fost vîndute rapid, în prezent, circulînd online exemplare la mîna a doua la preţul de peste 1.300 de dolari.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load