COVID-19 în MOLDOVA

De ce majoritatea rușilor consideră că acțiunile lui Lukașenko sînt corecte

De ce majoritatea rușilor consideră că acțiunile lui Lukașenko sînt corecte

Mai mult de o treime din ruși (39 la sută) dintre cei care știu despre ceea ce se întîmplă în Belarus, cred că președintele Alexandr Lukașenko acționează corespunzător în această situație și au spus din ce motiv îl sprijină.

Acest lucru este evidențiat de rezultatele sondajului Fundației "Opinia publică", conținutul căruia îl citează "Interfax".

Potrivit studiului, printre rușii cu vîrsta peste 60 de ani, mai mult de jumătate (55 la sută) cred că Lukașenko reacționează corect la situația din țară. Printre argumentele respondenților care consideră că acțiunile lui Lukașenko sînt corecte - "președinte ales legal", "acționează în cadrul legii", " Lukașenko este împotriva repetării scenariului "ucrainean" în țară, transmite lenta.ru.


Totodată, 21% dintre ruși, care cunosc despre situația din Belarus, au tendința de a considera greșit acțiunile președintelui belarus, în rîndul respondenților cu vîrsta cuprinsă între 18-30 de ani de această părere este fiecare al treilea (34 la sută).

Potrivit sondajului, 27 la suta dintre concetățenii care au informații cu privire la situația din Belarus, le este greu să dea o evaluare acțiunilor Lukașenko, cele mai mari dificultăți în acest sens le au respondenții cu vîrsta de 46-60 de ani.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load