TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

De ce este periculos să ții acasă o broască țestoasă

De ce este periculos să ții acasă o broască țestoasă

Specialiștii americani previn despre pericolul infectării cu Salmonella (infecție care se dezvoltă în produsele alimentare) de la o obișnuită broscuță țestoasă. În mod deosebit pericolului sînt expuși copiii.


„Majoritatea oamenilor nu conștientizează pericolul pe care îl aduce în casă broasca țestoasă”, opinează Julie Harris, medic-epidimiolog.


Broaștele țestoase și alte reptilii sînt cunoscute pentru capacitatea lor de a fi purtătoare de Salmonella. Aceasta este o infecție serioasă, care poate duce la spitalizare, iar în unele cazuri la deces. Copiii sînt mult mai receptivi la această infecție decît maturii și adesea suferă de complicații serioase după infectare.


Epidemia de Salmonella din anii 2007-2008, s-a răspîndit în 34 de state americane unde zeci de copii au fost internați acuzînd vomă și diaree, a fost cauzată de broscuțele țestoase - animale de companie, potrivit unui studiu citat defoxnews.com.


În majoritatea cazurilor, părinții copiilor infestați cu Salmonella nu știau că broaștele țestoase, micuțele animale de companie ce par incapabile să facă rău cuiva, pot fi purtătoarele virusului.

Deși încă din 1975 comercializarea broscuțelor țestoase ca animale de companie a fost interzisă în SUA, numărul persoanelor care au achiziționat aceste reptile pentru copii este în continuă creștere.

Doi dintre cei 107 copii care s-au îmbolnăvit de Salmonella în 2007 și 2008, două fetițe de 13 si 15 ani, s-au îmbolnăvit după ce au înotat în piscina în care a fost lăsată și broasca țestoasă a uneia dintre fetițe.

Pericolul este foarte mare, avînd în vedere că 90% dintre broaștele țestoase sînt purtătoare de Salmonella, o infecție foarte gravă, în special pentru copiii mici. Infecția se răspîndește prin contact cu animalul, iar contactul nu trebuie neapărat să fie direct. De exemplu, este suficient ca în cada în care i se face baie copilului să fi fost aruncate deșeurile rezultate de la animal.

Copiii mici nu trebuie să intre în contact cu broaștele țestoase, nici măcar cu mediile (casa) în care trăiesc acestea pentru că bacteria Salmonella poate rezista pe suprafețe pînă la cîteva săptămîni.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load