X 
Incendii stiri: 558
Criza energetică stiri: 1740

De ce ambasadorul Ucrainei l-a criticat pe cancelarul german?

20 apr. 2022,, 10:30   Război în Ucraina
2262 0

Ambasadorul Ucrainei în Germania, Andriy Melnyk, a criticat declarația cancelarului Germaniei, Olaf Scholz, care a spus că aprovizionarea cu arme suplimentare nu mai este posibilă, a informat dpa, miercuri, 20 aprilie.

Într-un interviu acordat acestei agenții de știri, diplomatul a spus că declarațiile șefului guvernului german au fost primite la Kiev cu "mare dezamăgire și amărăciune”.

După cum el a menționat, pe de o parte, dorința Germaniei de a aloca fonduri suplimentare pentru înarmare nu poate fi decît binevenită. Pe de altă parte, potrivit lui, întrebări oricum sînt mult mai multe decît răspunsuri.

"Declarația că Bundeswehr nu va mai putea furniza nimic Ucrainei este neclară", a recunoscut Melnyk și a subliniat că, potrivit datelor sale, armata germană are peste 400 de mașini de luptă pentru infanterie Marder, dintre care aproximativ 100 sînt folosite doar pentru exerciții și antrenamente și, prin urmare, pot fi transmise imediat Ucrainei.

În plus, potrivit informațiilor sale, Bundeswehr deține aproximativ 800 de transportoare blindate Fuchs, dintre care o parte semnificativă nu este folosită și, prin urmare, poate fi trimisă imediat în Ucraina. "Furnizarea a 2000 de obuziere autopropulsate ar putea fi, de asemenea, crucială", a spus Melnyk, adăugînd că Bundeswehr deține aproximativ 120 de astfel de piese de artilerie cu rază lungă de acțiune.

Marți seara, Olaf Scholz a precizat că este puțin probabil să fie posibilă furnizarea de arme către Ucraina din rezervele Bundeswehr-ului. "Aici trebuie să recunoaștem că capacitățile noastre și-au atins limita", a spus el. În schimb, el și-a anunțat intenția de a finanța livrările directe de arme către Ucraina de la producătorii germani.


Ucraina alege armele din lista de oferte, "iar noi îi oferim banii necesari pentru a le cumpăra", a explicat Scholz. Potrivit lui, ca și mai înainte, acestea vor fi arme antitanc, sisteme de apărare aeriană, muniție,"precum și ceea ce poate fi folosit în lupta de artilerie". În plus, partenerii NATO care furnizează Ucrainei arme de tip sovietic ar putea primi în schimb armament din Germania, a menționat cancelarul.

Între timp, Melnyk s-a plîns de lipsa de coordonare în problema achizițiilor de arme de la complexul militar-industrial german. Potrivit lui, aici a fost acordată prea puțină atenție priorităților Ucrainei. "Fiecare întîrziere inutilă va costa mai multe vieți", a subliniat ambasadorul Ucrainei în Germania.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий