COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

De ce a construit Japonia un robot uriaș, de 18 metri

Are 18 metri înălțime, cîntărește 25 de tone și, potrivit demonstrațiilor, își poate mișca mîinile și picioarele, transmite

Acest robot umanoid creat de japonezi nu se pregătește să plece în vreun război, ci va fi piesa de rezistență a parcului tematic Gundam Factory din Yokohama, inspirat de universul francizei SF Mobile Suit Gundam, un anime difuzat pentru prima dată în 1979, scrie site-ul american de tehnologie Cnet.com.

Robotul “Gundam” și-a arătat abilitățile luni, la baza sa din Yokohama, unde și-a mișcat picioarele și mîinile, ba chiar a îngenuncheat, un lucru deloc simplu pentru un monstru de 18 metri înălțime și o greutate de 25 de tone, transmite libertatea.ro.

Robotul umanoid, asamblat pe un schelet mecanic, a fost terminat în iulie și chiar a fost binecuvântat de preotii shintoişti, în timpul unei ceremonii tradiționale, chiar înainte de atașarea capului.

A fost finalul unui efort de proiectare și construcție care a început în 2016. Robotul este o replică exactă a unui model RX-78-2, care are un rol central în seria animată SF “Mobile Suit Gundam”, de mare succes în Japonia, încă de la apariție, în 1979.


Franciza, care valorează acum miliarde de dolari, s-a extins pentru a include filme, manga, jocuri video și modele din plastic, scrie The Guardian. Robotul ar fi trebuit să devină centrul de atracție al Gundam Factory Yokohama, un parc tematic, începând cu 1 octombrie, dar inaugurarea a fost amânată din cauza epidemiei COVID.

Evenimentul va avea loc totuși anul acesta, au asigurat reprezentanții Gundam Factory, care au subliniat că vizitatorii se vor putea bucura în siguranță de atracțiile parcului tematic.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load