X 

Datoria de stat a SUA a atins un nivel istoric

2 feb. 2022,, 23:00   Război în Ucraina
2242 2

Datoria de stat a SUA a atins un nivel record, depășind pentru prima dată 30 de trilioane de dolari, potrivit datelor publicate de Ministerul Finanțelor din SUA.

Potrivit experților financiari intervievați de New York Times, cifra a fost atinsă cu cîțiva ani mai devreme decît se așteptau autoritățile țării, relatează Noi.md.

"Acesta a fost rezultatul investițiilor de trilioane de dolari a guvernului federal în lupta împotriva pandemiei, care include 5 trilioane de dolari pentru prestații extinse de șomaj, măsuri de sprijinire a întreprinderilor mici și plăți de stimulare", spune publicația.

Majoritatea economiștilor au fost de acord că datoria publică record a Statelor Unite nu semnalează o catastrofă, deoarece economia statului arată creștere, în ciuda pandemiei de coronavirus rata dobînzii este la un nivel scăzut.

În noiembrie anul trecut, a devenit cunoscut faptul că în Statele Unite prețurile de consum au crescut cu 6,2% în ultimul an, ceea ce a devenit cel mai mare dindicator din noiembrie 1990.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?