Criza energetică stiri: 772
Preşedintele stiri: 3230
Puterea stiri: 7217
Obiectiv european stiri: 291

Danemarca şi Suedia îşi redeschid ambasadele la Kiev

3 mai. 11:15   Război în Ucraina
1587

Danemarca şi Suedia au anunţat luni redeschiderea ambasadelor lor de la Kiev, în semn de sprijin pentru Ucraina.

„Miercuri, Ambasada Suediei se va redeschide la Kiev (...) Suedia va continua să fie alături de Ucraina”, a scris ministrul suedez de externe Ann Linde pe Twitter, mulţumind Poloniei pentru că a găzduit reprezentanţa suedeză timp de aproape două luni, transmite Noi.mdcu referire la news.ro.

Luni dimineaţă, ministrul danez de externe Jeppe Kofod a redeschis ambasada ţării sale în capitala Ucrainei, în timpul unei vizite surpriză în ţara aflată în război.

"Este un simbol foarte puternic al sprijinului danez pentru Ucraina şi poporul ucrainean să redeschidă astăzi porţile ambasadei daneze”, a spus el într-un comunicat.

Odată cu concentrarea armatei ruse pe frontul de est al Ucrainei şi retragerea acesteia de la periferia Kievului de la sfîrşitul lunii martie, situaţia de securitate s-a îmbunătăţit în capitala Ucrainei. Diplomaţia americană a declarat luni că speră să-şi redeschidă ambasada la Kiev "pînă la sfîrşitul lunii".


Ca şi alţii, ambasada daneză se închisese din cauza situaţiei de securitate, iar diplomaţii, după ce aveau o reprezentanţă temporară la Lviv în vest, părăsiseră Ucraina la sfîrşitul lunii februarie.

1

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав