AJUTOR PENTRU REFUGIAȚI   STATISTICA:   Au intrat 471 287  Au ieșit 387 046   Au rămas 84 241     Mai multe detalii
Transnistria stiri: 912
Criza energetică stiri: 742
Preşedintele stiri: 3210

Danemarca renunță treptat la o serie de restricții legate de COVID-19

18 ian. 00:00   Război în Ucraina
1811 0

Danemarca renunță la o serie de restricții legate de COVID-19 și a permis redeschiderea anumitor locații, în pofida răspîndirii variantei Omicron în țară.

Cinematografele, grădinile zoologice, muzeele și teatrele sînt printre locurile care pot primi din nou vizitatorii. Un număr limitat de spectatori poate participa la evenimente sportive în interior și în aer liber.

Vizitatorii sînt obligați să poarte măști în majoritatea acestor locuri și să facă dovada că au fost vaccinați, s-au recuperat sau au fost recent testați negativ pentru COVID-19.

Guvernul intenționează să relaxeze și mai mult restricțiile legate de coronavirus în Danemarca, o țară de 5,8 milioane, pe 31 ianuarie.

Ministrul danez al Sănătății, Magnus Heunicke, a declarat reporterilor la începutul acestei săptămîni că guvernul monitorizează cu atenție situația pandemiei și „nu ar fi sprijinit redeschiderea dacă nu ar fi fost o abordare clară atît din partea noastră, cît și a experților externi”.


Prim-ministrul Mette Frederiksen a declarat că ridicarea restricțiilor s-a bazat pe recomandările propriului grup consultativ de experți în sănătate al guvernului – Comisia pentru Epidemie – și că cabinetul său „intenționează să urmeze recomandările” grupului.

Varianta Omicron este mai puțin probabil să provoace boli severe decît varianta anterioară Delta, conform studiilor.

Omicron se răspîndește mai ușor decît alte tulpini de coronavirus și a devenit deja dominantă în multe țări. De asemenea, îi infectează mai ușor pe cei care au fost vaccinați sau au fost infectați anterior cu versiuni anterioare ale virusului.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Scumpirea carburanților vă poate motiva să renunțați la mașină?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав