Criza energetică stiri: 772
Preşedintele stiri: 3230
Puterea stiri: 7217
Obiectiv european stiri: 291

Curtea Supremă din Marea Britanie nu-i dă voie unei femei să divorțeze de soțul ei

27 iul. 2018,, 02:08   Război în Ucraina
2337

O femeie care vrea să divorțeze de soțul ei, din cauza faptului că este nefericită, a pierdut apelul la Curtea Supremă din Marea Britanie, după ce bărbatul a refuzat să fie de acord cu despărțirea.

Tini Owens, în vîrstă de 68 de ani, din Worcestershire, își dorește divorțul de soțul ei, Hugh, în vîrstă de 80 de ani. Cel din urmă nu vrea, însă, despărțirea.

Curtea supremă a respins apelul pe care l-a făcut femeia, ceea ce înseamnă că cei doi trebuie să rămînă căsătoriți pînă în 2020. Femeia spune că este 'devastată' de decizie și nu-și poate vedea 'în continuare de viață'.

Legea în vigoare în Anglia și Țara Galilor arată că oamneii pot divorța numai dacă dovedesc că au fost înșelați, au avut parte de 'comportament nerezonabil' sau dacă au trăit despărțiți timp de 5 ani.

În urma deciziei, ministerul Justiției a spus: 'Sismtemul curent de divorț creează contradicții în situații dificile'.


'Vrem să facem posibile referome sistemului', mai adaugă ministerul într-un comunicat, potrivit BBC.

Cuplul s-a căsătorit în 1978, iar din urma mariajului au fost aduși pe lume doi copii. Ea vrea să divorțeze încă din 2012, dar nu a părăsit casa matrimonială pînă în februarie 2015.

Tini a explicat pentru sursa citată că a început să-și dorească despărțirea, după ce soțul ei s-a purtat urît cu ea, dar Hugh refuză să divorțeze și o acuză pe soția lui că a avut o aventură pentru că era 'plictisită'. Curtea supremă a analizat argumentele legale ale lui Hugh și a decis împotriva femeii 'cu reticență', iar acesta ar fi un caz pentru Parlamentul Marii Britnaii, susține Lordul Wilson.

Un comunicat emis în numele lui Hugh Owens arată că el a fost 'criticat pe nedrept pentru că a încercat să-și salveze căsătoria'.

Cazul a provocat dezbatere în societate legile divorțului din Anglia și Țara Galilor, iar cei cu putere de decizie se întreabă dacă ar trebui să facă o schimbare.

'Anglia și Țara Galilor se află în spatele altor țări în privința legilor divorțului și oamenii cred că acestea trebuie schimbate, inclusiv în cazul divorțurilor fără vină', a spus avocatul Caroline Elliott.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав