COVID-19 în MOLDOVA

Cuplul care a scos armele pentru a se apăra în fața protestatarilor, pus sub acuzare

Cuplul care a scos armele pentru a se apăra în fața protestatarilor, pus sub acuzare

Un cuplu căsătorit din Statele Unite a fost sub acuzare pentru încălcarea regimului armelor după ce a îndreptat arme către protestatarii din afara locuinței lor din St. Louis, Missouri, relatează BBC.

Avocații Mark și Patricia McCloskey au scos armele după ce protestatarii care cereau justiție socială au început să mărșăluiască și scandeze în fața locuinței lor luna trecută. Cei doi au afirmat că au făcut acest lucru deoarece se simțeau amenințați.

Însă procurorul general din St. Louis afirmă că acțiunile lor au creat riscul de a cauza incidente violente la un protest altfel pașnic.

„Este ilegal să îndrepți armele într-o manieră amenințătoare către cei care participă la un protest nonviolent și deși am fost norocoși că situția nu a degenerat pentru a fi folosită forță letală acest tip de comportament este inacceptabil în St. Louis”, a declarat Kim Gardner, prima procuroare de culoare a orașului.

„Trebuie să protejăm dreptul la a protesta pașnic și orice tentativă de a-l suprima prin intimidare nu va fi tolerată”, a adăugat aceasta.

Avocatul cupului a calificat decizia de a-i pune sub acuzare ca fiind „descurajantă și cred fără echivoc că nicio infracțiune nu a fost comisă”.

Cei doi soți, ambii avocați care locuiesc pe o stradă privată, au declarat că și-au exercitat dreptul de a-și proteja proprietatea.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load