X 
Incendii stiri: 690
Cazul Șor stiri: 590
Preşedintele stiri: 3733

Cum vede SUA o pace corectă în Ucraina

5 iun. 11:30   Război în Ucraina
3032 2

În acest moment, SUA nu au stabilit un termen-limită pentru negocierile privind soluționarea conflictului din Ucraina, o astfel de posibilitate depinde de evoluția acțiunilor militare.

Despre acest lucru a declarat, într-un interviu acordat CNN, Consilierul pentru securitatea națională al Președintelui Statelor Unite, Jake Sullivan.

"Nu voi stabili nicio dată, deoarece războiul este un lucru imprevizibil. Ceea ce se întîmplă pe cîmpul de luptă va avea un impact semnificativ asupra a ceea ce se întîmplă la masa negocierilor. Dar voi spune, așa cum a spus și președintele Ucrainei [Volodimir] Zelenski, că în cele din urmă pacea se va încheia prin diplomație", a spus el, întrebat dacă discuțiile privind reglementarea ar putea începe înainte de sfîrșitul anului 2023.

"SUA consideră că, pentru ca pacea să fie corectă, ea trebuie să se bazeze pe principii fundamentale. Unul dintre acestea este consacrat în Carta ONU, care este principiul suveranității și al integrității teritoriale", a adăugat Sullivan.

3
1
1
0
17

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Stare de urgență a fost prelungită pentru a 10-a oară. Cum calificați această decizie?