COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Cum un poet sovietic a prezis viitorul SUA (VIDEO)

Cum un poet sovietic a prezis viitorul SUA (VIDEO)

Poetul sovietic Vladimir Ufland, prietenul lui Iosif Brodski, a prezis viitorul SUA în poezia sa "Se schimbă America", scrisă în îndepărtatul an 1958.

Cele 12 versuri ale lui Vladimir Ufland, scrise cu 62 de ani în urmă, și le amintesc astăzi mulți ca o profeție pe fundalul știrilor care vin din America în acest an.

"Se schimbă America", anul 1958.

Se schimbă America. Vor veni în curînd Negrii la putere. Libertatea care stă lîngă țărm va fi vopsită ca o negresă. Săracii vor începe să rîdă de orice milionar. Iar unii albi vor încerca să se prefacă că sînt negri. Și respectați vor fi negrii. Și cel mai negru va fi vestit. Și fiecare alb va fi primul care la întîlnirea cu un Negrul să va închina negrului.


(Меняется страна Америка. Придут в ней скоро Негры к власти. Свободу, что стоит у берега, под негритянку перекрасят. Начнут посмеиваться Бедные над всякими Миллионерами. А некоторые будут Белые пытаться притвориться Неграми. И уважаться будут Негры. А Самый Чёрный будет славиться. И каждый Белый будет первым при встрече с Негром Негру кланяться).

Mulți internauți menționează că, în această poezie-profeție, poetul a descris exact situația actuală din SUA în detaliu. Poetul a murit relativ recent, în anul 2007, și nu a ajuns pînă la faima textului despre America.

Autorul poemului este Vladimir Ufland. E poet și pictor. Atît pe acel continent, cît și pe acesta, toată lumea îl cunoaște pe Iosif Brodski, dar nu toată lumea îl cunoaște pe Ufland. Brodsky l-a iubit foarte mult pe Ufland și ca poet, și ca prieten, și îl numea regulat în interviuri o persoană deosebit de scumpă și remarcabilă.

Poetul Vladimir Ufland s-a născut în Leningrad în 1937. A murit în Sankt Petersburg la vîrsta de 80 de ani.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load