X 

Cum "să nu se epuizeze" voluntarii și să continue să-i ajute pe ceilalți

14 mar. 2022,, 17:15   Război în Ucraina
2405 0

Un număr mare de voluntari din Moldova fac o muncă enormă, ajutînd în mod activ refugiații din Ucraina în orice mod posibil, iar țara noastră mai are un lucru de care să se mîndrească. Dar acești oameni se apropie de starea de epuizare, iar aceasta este o etapă destul de periculoasă și este important ca ei să-și păstreze puterile și să se odihnească.

O astfel de opinie a exprimat psihologul Dmitrii Iachim în cadrul emisiunii "Mecanismul de acțiune cu Elena Levițkaia-Pahomova" de la postul de televiziune NTV-Moldova, relatează Noi.md.

El a menționat că, în primul rând, trebuie recunoscut faptul că oamenii, voluntarii, fac multe, iar această grijă pentru ceilalți este cam fantastică, chiar și pentru țara noastră ospitalieră.

"Și cel mai important lucru acum pentru ei este să caute orice posibilitate de a dormi, deoarece somnul este extrem de important pentru viața noastră normală, pentru starea noastră de spirit, pentru capacitatea noastră de muncă. Nu mai este vorba despre oboseala voluntarilor, ci despre apropierea de stare de epuizare. Și aceasta este o etapă destul de periculoasă, deoarece forțele se pot epuiza și, uneori, acest lucru poate distruge oamenii. Este important pentru ei să mănînce, este important să doarmă, este important să aibă ore de odihnă pentru a se distrage. Pentru că ne scufundăm prea mult în aceste evenimente și este important să limităm cumva, inclusiv informațiile care vin din exterior", a subliniat Dmitrii Iachim.

"Se pare că nu se știe ct va m ai dura această situație și cît timp sîntem capabili să rezistăm emoțional la toate aceste știri. Și este important ca voluntarii să nu uite și de munca lor, care le va asigura pîine, plata facturilor, întreținerea familiilor. Acestea sînt întrebări importante care nu trebuie neglijate. Adică, trebuie să vă permiteți să vă odihniți, măcar puțin", a spus psihologul.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?