Cum arată cele mai periculoase drumuri din lume (FOTO)

Cum arată cele mai periculoase drumuri din lume (FOTO)

Lumea este plină de locuri periculoase și chiar și de drumuri. Chiar dacă arată uimitor de atractiv, acestea sînt unele dintre cele mai periculoase drumuri din lume.


1. Overseas Highway din FloridaAcest drum unește insulă cu insulă cu ajutorul unui număr de 42 de poduri. Overseas Highway a fost construită în anul 1938, pe traseul unei vechi căi ferate care a fost distrusă de uragan. Traseul, în mare parte deasupra apei, durează aproximativ patru ore și oferă peisaje extraordinare la ora răsăritului și apusului


2. Red Rock Scenic Road, SUAȘoseaua parcurge Sedona Red Rock Country, un ținut numit „muzeul fără pereți”. Drumul oferă o priveliște splendidă asupra munților roșii, care par niște spirite fără vîrstă și care îi impresionează și inspiră pe turiști. Traseul trece și prin Monumentul Național Castelul Montezuma și Pădurea Națională Coconino.


3. Iroha-zaka, JaponiaEste o șosea șerpuitoare care face legătura între Nikko Central și Oku-Nikko. Drumul cuprinde 48 de curbe și la fiecare cotitură se află cîte o literă din alfabetul japonez antic. De fapt, Iroha-zaka este compusă din două drumuri, unul care urcă și altul care coboară.


4. Atlantic Road, NorvegiaDrumul a fost votat de norvegieni drept construcția secolului trecut și are o lungime de 8 kilometri, făcînd legătura dintre localitățile Molde și Kristiansund. Șoseaua urcă peste un teren cu o suprafață dură și neuniformă și este spectaculoasă prin faptul că urcă și coboară în multe locuri precum o mare învolburată.


5. Trecătoarea Oberalp, ElvețiaUn drum incredibil în munții Elveției, fiind totodat o legătură importantă între Elveția Centrală și Graubunden Oberland. Șoseaua este foarte populară în rîndul șoferilor europeni, însă este circulabilă doar pe timpul lunilor de vară. Pe timpul iernii, este închisă circulației, iar drumul este folosit pentru schi, săniuș și drumeții.


6. Trollstigen, NorvegiaEste una dintre cele mai mari atracții din Fjord, Norvegia. Este un drum care străbate munții în regiunea Rauma. Cuvîntul Trollstigen înseamnă, în traducere, Scara Trollilor. Acest drum frumos oferă priveliști amețitoare cu cîteva cascade incredibile. Este foarte îngust și are 11 viraje ac de păr, fiind o adevărată provocare, care se termină în vîrf de munte, la cascada Stigfossen, cu o înălțime de 320 metri.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load