COVID-19 în MOLDOVA

Cum arată cel mai mare porumbel din lume (FOTO)

Cum arată cel mai mare porumbel din lume (FOTO)

Porumbelul Încoronat Victoria sau Victoria Crowned Pigeon este cel mai spectaculos exemplar din această familie de păsări pe care, în cea mai mare parte a anului, le întîlnești pe toate drumurile.

Dacă mai aveai vreun dubiu legat de cît de impresionantă și diversificată este planeta noastră la capitolul ființe, poți să arunci o privire pe porumbelul din imaginile alăturate. Este improbabil să-l vezi prea curînd în piața publică, dar tot porumbel este și el, scrie playtech.ro.

Micul gigant din familia porumbeilor este intitulat Victoria Crowned Pigeon. Numele în latină al porumbelului încoronat este Goura Victoriana. În ceea ce privește regiunea de pe glob în care sînt nativi, cel mai des îi întîlnești în Noua Guinee, o insulă din sudul Pacificului.


Această specie este recunoscută pentru mai multe particularități, dar în centrul atenției sînt ochii roșii, penajul elegant ce pare impecabil aranjat și ”coroana”. Aceasta din urmă este impresionantă datorită combinației de culori albastru și gri, a alternanței între ele și, pe anumite zone, a degradeului. Cînd îl vezi prima oară la față, pare regal, o trăsătură greu de definit în cuvinte.

Acești porumbei și-au luat numele de la Regina Victoria, monarhul britanic de la sfîrșitul secolului 19. Ca referință, ea se afla pe tron în momentul în care pasărea a fost identificată de către ornitologii britanici.

Porumbelul Încoronat Victoria este cel mai mare din lume, cu o înălțime de pînă la 80 de centimetri și o greutate masivă de 3,5 kilograme. La nivel global, există un total de trei tipuri de porumbei încoronați, dar cel din imaginile alăturate are cea mai impresionantă podoabă capilară. Ceilalți doi sînt Porumbelul Încoronat de Vest (Goura Cristata) și Porumbelul Încoronat Scheepmaker’s (Goura Scheepmakeri), două specii a căror podoabă capilară pare mai degrabă blănoasă, decît din pene.

Viața porumbelului Victoria este una similară cu cea a porumbeilor pe care îi cunoști. Petrec o mare parte din timp la sol, în grupuri, iar în momentul în care simt un pericol iminent, se ridică de la sol cu un zgomot puternic din aripi. Alimentul lor preferat este smochina.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load