COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Cum a reușit un copil din Italia să scape de un urs aflat la cîțiva metri de el (VIDEO)

Cum a reușit un copil din Italia să scape de un urs aflat la cîțiva metri de el (VIDEO)

Secvențe șocante au fost surprinse în Alpii Italieni. Un băiat de 12 ani s-a întîlnit cu un urs, iar unchiul său, care a filmat totul, i-a salvat viața.

I-a cerut să rămînă calm, să nu se sperie și să se îndepărteze încet, fără mișcări bruște. Și, mai ales, să nu se uite înapoi.

Aceste imagini au fost filmate în Alpii Italieni. Băiatul, Alessandro, mama și unchiul său, porniseră în drumeție aproape de satul lor, Sporminore.

Atunci cînd s-au oprit într-un luminiș, ca să mănînce, copilul s-a depărtat puţin, în timp ce adulții pregăteau masa. Cînd au ridicat privirile, oamenii au încremenit. Băiețelul venea dinspre niște tufișuri, cu ditamai ursul în spatele lui. Însă unchiul rămîne calm și îi spune băiatului să se îndepărteze încet, fără mișcări bruște.


Mihai Pop este specialist în comportamentul urșilor și a văzut imaginile care au generat sute de comentarii pe rețelele sociale.

Mihai Pop, membru Asociația pentru Conservarea Diversității Biologice: ”În acel peisaj în care vizibilitatea este redusă, povestea s-ar fi putut termină altfel. Faptul că copilul nu a fugit din prima din fața ursului, a fost o reacție foarte bună și aș putea spune chiar matură pentru un copil de vîrstă lui”.

Sfaturile date de unchi i-au salvat viața.

Mihai Pop, membru Asociația pentru Conservarea Diversității Biologice: ”Păstrîndu-și calmul și dîndu-i sfaturi utile copilului de a se îndepărta încet, de a nu fugi, de a sta cu fața către urs pe cît se poate a contat foarte mult în tot evenimentul. Bărbatul a avut o atitudine normală, în sensul în care s-a menținut tot timpul în poziție față în față cu ursul, îndepărtîndu-se cu spatele, vorbind cu o voce calmă, fără să creeze niciun sentiment de panică între cele 3 personaje din poveste”.

După aproape două minute, ursul a renunțat să-l mai urmărească pe copil și s-a întors în pădure.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load