Cum a relatat presa nord-coreeană summitul Trump-Kim

Cum a relatat presa nord-coreeană summitul Trump-Kim

Cum a relatat presa nord-coreeană summitul Trump-Kim. Agenția de presă din Coreea de Nord scrie că summitul istoric de marţi dintre Donald Trump şi Kim Jong Un constituie "o schimbare radicală" în relaţiile bilaterale.


Presa nord-coreeană a scris și că lierul nord-coreean Kim Jong-un l-a invitat pe preşedintele american Donald Trump, în cadrul întîlnirii lor din Singapore, să efectueze o vizită la Phenian, iar el a acceptat la rîndul său invitaţia de a merge în Statele Unite. “Kim Jong Un l-a invitat pe Trump să efectueze o vizită la Phenian într-un moment potrivit, iar Trump l-a invitat pe Kim Jong Un în Statele Unite”, a indicat agenţia oficială KCNA.


Jurnaliștii de la agenția din Phenian au scris că “Cei doi lideri au acceptat cu plăcere invitaţiile reciproce, convinşi fiind că aceasta va reprezenta o altă ocazie importantă pentru o îmbunătăţire a relaţiilor dintre cele două ţări”.


Totodată, aceasta a afirmat că summitul istoric de marţi dintre Donald Trump şi Kim Jong Un constituie “o schimbare radicală” în relaţiile bilaterale.


KCNA scrie că relaţiile dezastruoase dintre cele două state au “durat perioada cea mai lungă de pe Pămînt”, în primul său bilanţ asupra summitului din Singapore, sperînd că acesta va permite “o schimbare radicală în relaţiile extrem de ostile” dintre cele două ţări.


Kim Jong-un a apreciat că denuclearizarea în peninsula coreeană depinde de încetarea de către Washington şi Phenian a acţiunilor care le opun reciproc.


Summitul dintre Donald Trump și Kim Jong-un. Președintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, s-a întîlnit marți, 12 iunie, cu dictatorul nord-coreean, Kim Jong-un. Cei doi lideri au purtat o discuție privată, care a durat circa 40 de minute, iar apoi o a doua, în prezența echipelor de consilieri. La finalul discuțiilor, Donald Trump și Kim Jong-un au semnat un document. Președintele american a vorbit despre relații foarte bune cu liderul de la Phenian și a spus că denuclearizarea Coreei de Nord „va începe curînd”.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load