X 
Cazul Șor stiri: 599

Cum a reacționat Ministerul rus de Externe la atacurile cu drone ucrainene asupra Crimeei și Moscovei

24 iul. 16:45   Război în Ucraina
3789 0

Rusia își rezervă dreptul de a lua măsuri dure de răspuns la atacurile cu drone ucrainene asupra Moscovei și Crimeei.

Despre aceasta se spune într-un comunicat difuzat luni de Ministerul rus de Externe.

"Partea rusă își rezervă dreptul de a lua măsuri dure de răspuns", a subliniat ministerul diplomatic.

Ministerul rus de Externe a atras atenția asupra faptului că Ucraina și-a asumat deja responsabilitatea pentru aceste atacuri.

Ministerul a subliniat că Federația Rusă consideră ceea ce s-a întîmplat drept o nouă utilizare de către conducerea militară și politică ucraineană a metodelor de intimidare a populației civile, atacurile neavînd nicio semnificație militară.


Ministerul rus de Externe a declarat că a condamnat cu fermitate aceste acțiuni ale autorităților ucrainene și a cerut organizațiilor internaționale să le evalueze în mod corespunzător.

Ministerul diplomatic a reamintit că Comitetul rus de anchetă a deschis dosare penale pe baza faptelor menționate. "Toți cei vinovați vor fi găsiți și pedepsiți", a precizat Ministerul rus de Externe.

După cum s-a raportat anterior, potrivit Ministerului rus al Apărării, două drone au atacat Moscova luni dimineață, dar au fost interceptate și distruse.
Presa de stat rusă a citat serviciile de urgență care au declarat că epava dronelor a fost găsită la doi kilometri de clădirea Ministerului Apărării, fără a se înregistra victime în urma atacului.

Potrivit presei ucrainene, în cursul dimineții de 24 iulie, s-a aflat despre explozii la un aerodrom militar și la un depozit de muniții din Crimeea. Deși Ministerul rus al Apărării a declarat că a respins complet atacul celor 17 drone, a fost anunțată evacuarea populației din satele din apropiere, pe o rază de 5 kilometri de la locul exploziilor din districtul Dzhankoy, iar rețelele de socializare au anunțat că detonarea continuă. Două trenuri care circulau spre Simferopol și Sevastopol au fost oprite în Crimeea.

12
1
0
0
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?