TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

MAI multeminimizează

Cum a reacționat Kremlinul la noile sancțiuni ale Occidentului împotriva cetățenilor ruși

Noile sancțiuni ale SUA și UE împotriva anumitor cetățeni și organizații rusești reprezintă implicări în treburile interne ale Federației Ruse. Aceste restricții sînt inacceptabile, a declarat reporterilor miercuri, purtătorul de cuvînt al președintelui Rusiei, Dmitri Peskov, scrie tass.ru.

"Considerăm că orice astfel de restricții sînt absolut inacceptabile", a spus purtătorul de cuvînt al Kremlinului. - Pentru că dăunează în mod semnificativ relațiilor, care și așa se află într-o stare deplorabilă". El a explicat că în acest caz este vorba despre relațiile Federației Ruse cu Statele Unite și Uniunea Europeană. "Acestea [sancțiunile] nu sînt altceva decît implicări în treburile interne ale Rusiei", a declarat Peskov.

Ca răspuns la întrebarea dacă Kremlinul poate explica strategia aleasă de SUA și UE cu privire la restricții, purtătorul de cuvînt al liderului rus a declarat: "Nu este treaba noastră să explicăm motivația". El a adăugat că, în general, astfel de decizii - vizate sau nu - sunt considerate de Kremlin ca fiind "absurde, fără nicio justificare".

"Dar cel mai important este că ele nu au niciun efect sau sens", a subliniat Peskov. "Și în această privință, nu putem decît să regretăm și să ne exprimăm nedumerirea".

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


MAI multe

Sondaj Toate

load